Garnki żeliwne producenta Staub znamionuje najwyższa jakość, doskonałe wykonanie oraz niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko nad wyraz gładka,jeszcze bardziej oporna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch typów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy pozostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki doskonale pasują do wszelkich rodzajów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka praktycznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: