Garnki żeliwne producenta Staub znamionuje najwyższa jakość, doskonałe wykonanie, a także niesamowita odporność. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko stanowczo gładka,ponadto bardziej niepodatna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki pozostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki idealnie pasują do wszystkich rodzajów kuchenek (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka funkcjonalnych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: