Garnki żeliwne marki Staub znamionuje najwyższa jakość, rewelacyjne wykonanie oraz niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko nad wyraz gładka,na dodatek bardziej oporna na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch typów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wspaniale pasują do wszystkich wariantów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich na dodatek zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: