Wielofunkcyjny kociołek produkowany z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego gwarantuje długotrwałe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek nieprzeciętny do potraw jednogarnkowych, do wykorzystywania poprzez cały rok nie tylko w plenerzeteż w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (pasuje pod garnek albo pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można zastosować: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do wykorzystania na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do wykorzystania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do wykorzystania w piekarniku, jako patelnia grillowa do użytkowania w piekarniku, parametry: Postęp staje się tradycją - żeliwo, niezwykle długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo gwarantuje długofalowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W zestawie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z przykręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, nietrudny w utrzymaniu w czystości. Rozmiary: Wysokość 29 cm Wysokość nóżek 14 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 26 cm Waga 8,9 kg pojemność: 5l Przed pierwszym użyciem natłuścić. By uniknąć rdzewienia należy pousuwać wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i starannie wysuszyć. Modne potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa albo pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy.