Nikt nie oprze się intensywnemu aromatowi pysznej pieczeni. Nad wyraz ważne dla rewelacyjnego dania jest, by nie pozostawało zbyt długo we własnych sokach. Pomoże w tym nieprzeciętna blacha do pieczenia zaopatrzona w zintegrowany, ale łatwo wyjmowany ruszt.
Całkowite rozmiary naczynia to 40 x 33.7 cm, co zapewnia genialne przyrządzenie choćby obszernych porcji. Czy to mięso, czy inne smakołyki, osadzone zostaną na najwyższej jakości ruszcie, zezwalającym na swobodne ociekanie tłuszczu, a także płynu, co nada im chrupkości.
komfortowe, wytworzone ze stali rdzoodpornej uchwyty zapobiegają poparzeniom i zezwalają na bezpieczne przenoszenie blachy, pozostając przyjemnie chłodnymi nawet w trakcie pieczenia. Wybitny projekt autorstwa Belga Stefana Schoeninga to połączenie klasyki i nowoczesności z najwyższej jakości materiałami.
Specjalna warstwa na ruszcie uniemożliwia przywieraniu i powoduje, że prosto się on czyści. Sama blacha doszlifowana została za pomocą specjalnej technice Silvinox®, która w dodatku chroni ją przed przebarwieniami i przystępne czyszczenie.
Dzięki tej wybitnej blasze do pieczenia zaopatrzonej w ruszt od Demeyere Industry przygotujesz najpyszniejsze pieczenie łatwo, ekspresowo i bez obaw o późniejsze sprzątanie kuchni. Cechy SZCZEGÓLNE - Szlachetna stal nierdzewna z powłoką Silvinox®: higieniczna i nietrudna do czyszczenia - 5-warstwowy materiał zapewniający nieprzeciętną dystrybucję ciepła - wygodne uchwyty z piaskowanej stali nierdzewnej - pasuje do piekarnika i wszystkich rodzajów kuchni, w tym indukcyjnych - Można myć w zmywarce i wkładać do piekarnika do 250°C - stworzone w Belgii rozmiary Długość: 46.4 cm Szerokość: 7 cm Wysokość: 4.9 cm Masa: 4.07 kg