komplet do fondue firmy STAUB łączy w sobie konwencjonalną formę przygotowania z zaletami wytrzymałego żeliwa. Konwencjonalne fondue warzywne albo mięsne w oleju albo bulionie, fondue z sera szwajcarskiego z wytrawnym białym winem, fondue deserowe z rozpuszczoną czekoladą czy delikatne fondue rybne - wyobraźnia nie zna granic.
Dzięki genialnemu magazynowaniu ciepła żeliwa naczynie nagrzewa się szybko, równomiernie i pozostaje ciepłe przez długi czas. Jeśli garnek jest podgrzewany na kuchence zamiast nad podgrzewaczem, można go prosto transportować za pomocą funkcjonalnych uchwytów i ustawiać na stole w jadalni.
Zdejmowany uchwyt na widelce broni dodatkowo przed rozbryzgami oleju na stole lub ubraniu. Dzięki przygładzonej, emaliowanej powierzchni wewnętrznej żywność nie przywiera, a wszelkie pozostałości możnazlikwidować.
Wreszcie, podrzewacz można umieścić w naczyniu do góry nogami, a komplet można schować, by zaoszczędzić miejsce. Atrybuty SZCZEGÓLNE - Do słodkich i pikantnych fondue z olejem, rosołem, mięsem, rybą, warzywami, serem, winem lub czekoladą - zestaw składający się z górnej części do fondue i podgrzewacza wytwarzanych z żeliwa, palnika, osłony przeciwbryzgowej i 6 widelców do fondue - nadaje się do kuchenki elektrycznej, kuchenki gazowej, kuchenki halogenowej, płyty szklano-ceramicznej albo kuchenki indukcyjnej - Czyszczenie: miękką gąbką i łagodnym detergentem - Poszczególne części można przechowywać w pojemniku do fondue, aby zaoszczędzić miejsce wymiary Średnica: 20 cm Średnica dna: 12.5 cm Wysokość (bez pokrywki): 10 cm Wysokość: 11.6 cm Długość: 26.5 cm pojemność: 2.3 ltr Masa: 4.3 kg Szerokość: 20.7 cm