Fontanna czekoladowa na wytworny bufet. Udekoruje wesele, urodziny, imprezę firmową, a także każde dziecięce święto. Można ją stworzyć z dowolnego rodzaju czekolady - mlecznej, białej, czarnej, o smaku owocowym albo kawowym, o smaku cappuccino.
To zależy od Twojego wyboru – jakie owoce zaserwujesz lub na jakie święto przygotujesz czekoladową fontannę. Składa się z kilku poziomów o różnorodnych wysokościach i średnicach, na które bezustannie wylewana jest ciepła czekolada (z dolnej miski, do której ładuje się odpowiednią liczba czekolady).
u dołu znajduje się grzejny, który utrzymuje wymaganą temperaturę do topienia czekolady. Roztopiona czekolada unosi się na górę urządzenia i spływa kaskadą w dół, wytwarzając czekoladową fontannę.
Czekolada opada do dolnej miski, gdzie jest ponownie podgrzewana i podwyższa się do góry. Ten cykl jest ciągle powtarzany.