"Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Posiada informacje o 170 roślinach modnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i stosownego okresu zbioru ziół i najlepszego zastosowania ich atrybuty leczniczych. W dodatku pokaźna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano stosowne receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych zezwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można ekspresowo przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki oraz desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.
Ta encyklopedia to coś więcej niżeli teoretyczne informacje o roślinach – są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także funkcjonalny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne.
Książka posiada także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.
Odbiorcy
- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem
- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- ciekawostki o używaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii
- to ergonomiczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne
- jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą błyskawicznie przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery"