Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, ulepszone trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala jeszcze dużo mitów dotyczących białka. Bogato ilustrowana książka gromadzi przepisy na smaczne i nietrudne dania. Znajdziesz tu wskazówki, jak przyrządzić prozdrowotne śniadania, przystawki, zupy, dania główne, sałatki, desery, napoje, dania na imprezy i dla dzieci. A wszystkie one zostały opracowane w zgodzie z zasadami kuchni rodzaju Raw Food. Minimalistycznie, czyli smacznie i zdrowo.
Tytuł Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania Autor Tanya Maher Język polski Wydawnictwo Vital Tłumaczenie Barbara Mińska ISBN 978-83-65404-62-6 Rok wydania 2016 liczba stron 272 Format pdf Spis treści
Wstęp
Czym jest niegotowanie?
Siedem powodów, by pokochać surowe jedzenie
Rzeczy, które chciałabym wiedzieć wcześniej
Uzyskiwanie substancji odżywczych
Sprzęt
Zaopatrywanie spiżarni (Czas na zakupy!)
Napoje
Śniadania
Zupy i sałatki
Dania główne
Sosy i dodatki
Desery
Menu dla dzieci
Jedzenie na przyjęcia
W drodze
Słowniczek superżywności
Planowanie posiłków
Sklepy/zasoby
Podziękowania