Jak wspomóc ciało i umysł, by jak najdłużej radować się zdrowiem i szczęściem?
Depresja jest jedną z z zasady występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. Na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób.
Jak w naturalny sposób możemy uniemożliwiać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej Szaciłło, autorzy książki.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy oraz współczesnej dietetyki, autorzy radzą w jaki sposób przeciwdziałać depresji, jak podnieść życiową energię i jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce Depresja. Jedzenie, które leczy wyszukasz m.in.:
80 przepisów na główne posiłki i przekąski oraz kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy, a także napoje podnoszące poziom energii książkę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji, a także zabiegów olejowych. Karolina i Maciej Szaciłło.
Eksperci od zdrowego żywienia, a także ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą szkolenia i warsztaty zdrowego odżywania oraz medytacji. Są autorami lubianych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food (wszystkie pozycje wydane poprzez Wydawnictwo Zwierciadło).
ISBN: 9788381320443
Kod paskowy: 9788381320443
Autorzy: Szaciłło Karolina, Szaciłło Maciej
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 30763
ilość stron: 272
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 29.6x15.2
Głębokość (mm): 19
Waga: 0.86
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka