"W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i sporo ergonomicznych danych, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni!
Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wdrożyli ją w tajniki swej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły klasyczne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, żeby podzielić się tym, czego się nauczyła.
W mojej tajskiej kuchni to 90 przepisów na szybkie, piękne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je nabyć i czym zastąpić.
Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chili i szczypta humoru.
DARIA ŁADOCHA – maniaczka zdrowego żywienia, mama dwójki dzieci. Swoja filozofią życia, a także przepisami dzieli się w Dzień prawidłowy TVN, a także na kulinarnym blogu Mamałyga. Prowadzi warsztaty z kuchni tajskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Uczy, jak zdrowo się odżywiać i wspierać wytrzymałość przy pomocy diety. "