Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych. Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń.
W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najistotniej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swych dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień.
zagwarantuje także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym zapewnia czytelnikom wysoką jakość podręcznika. Mamy nadzieję, iż przedstawione dane, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą stosowane w codziennej praktyce.
Książkę kierujemy jednocześnie do dietetyków, specjalistów rozmaitych dziedzin medycyny, jak także adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy szanowanych ekspertów w tej tematyce.