Domowe nalewki ciekawie smakują, należycie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjami …
Jeżeli jeszcze nie spróbowali Państwo samodzielnego przygotowania trunków, naprawdę warto zacząć!
Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest niebanalnym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii. Nie brakuje ergonomicznych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych minimalistycznców, weryfikowania ich jakości oraz adekwatnego przygotowania.
Każdy z ponad 130 przepisów posiada listę niezbędnych produktów, dane dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego ascetycznca, a także proste, przezroczyste instrukcje nowoczesnania.
W Atlasie nalewek znajdą Państwo:
Ponad 130 sprawdzonych przepisów
użyteczne porady i wskazówki praktyków
informacje o najkorzystniejszym czasie zbioru surowców i przygotowywania trunków
Nalewki degustacyjne
Nalewki zdrowotne
Indeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomóc
Indeks sezonowości, czyli kiedy przypada najkorzystniejszy termin do przygotowania nalewki