pokazujemy sprawdzone przepisy na dania z najróżniejszych rodzajów mięs i drobiu. Znajdą tu państwo ciekawe pomysły na codzienne posiłki oraz spotkania i uroczyste przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół. Przedstawiamy, jak przyrządzić krok po kroku np. Roladki cielęce z pomidorami, wątróbkę w pomarańczach, chrupiące skrzydełka, indyka w sosie imbirowym, pieczeń jagnięcą, kotlety cygańskie, frykadelki, pasztet z królika, gulasz wołowy, sznycel wiedeński, kotlety drobiowe w sezamie czy kaczkę duszoną. W serii jeszcze: Potrawy klasyczne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Surówki i sałatki, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Tytuł Potrawy mięsne Podtytuł Kuchnia polska. Poradnik Autor Anna Smaza Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 978-83-7774-573-1 Rok wydania 2011 Toruń Wydanie 1 ilość stron 32 Format pdf Spis treści Wstęp 1
Schab ze śliwkami 2
Boczek z owocami 2
Bitki wieprzowe z cebulą 2
Schab zapiekany z jabłkami 4
Kotlety cygańskie 4
Golonka w piwie 4
Gulasz wołowy 6
Bitki wołowe z grzybami 6
Zrazy wołowe 6
Pieczeń wołowa 8
Żeberka w sosie pomidorowym 8
Wołowina w galarecie 8
Cielęcina duszona z warzywami 10
Roladki cielęce z pomidorami 10
Sznycel wiedeński 10
Kotlety jagnięce 12
Pieczeń jagnięca 12
Gulasz z jagnięciny 12
Przekładaniec 14
Gołąbki 14
Pulpety w sosie warzywnym 14
Kulki mielone 16
Papryka nadziewana 16
Frykadelki 16
Pasztet mięsny 18
Pasztet z królika 18
Wątróbka w pomarańczach 20
Wątróbka wołowa 20
Wątróbka cielęca 20
Filety z kurczaka w krakersach 22
Kotlety de volaille’e 22
Udka w sosie pieczarkowym 22
Kurczak z makaronem i warzywami 24
Kurczak nadziewany kaszą 24
Chrupiące skrzydełka 24
Rolady z indyka ze szpinakiem 26
Indyk w sosie imbirowym 26
Kotlety mielone z indyka 26
Kacze udka z jabłkami 28
Kaczka duszona 28
Filet z kaczki 28
Rolada z kury 30
Kurze udka z warzywami 30
Kotlety drobiowe w sezamie 30