poręczny poradnik, dzięki któremu poznasz najnowsze dane dotyczące zasad zdrowego żywienia przy chorobach wątroby, takich jak: zapalenie wątroby, marskość wątroby, rak wątroby, kamica pęcherzyka żółciowego. Odnajdziesz tu gotowe jadłospisy i duży dobór przepisów na zupy, dania mięsne i rybne oraz desery i sałatki i tabelę produktów dozwolonych i zabronionych w diecie wątrobowej.
Tytuł Wątroba. Zdrowa dieta Podtytuł Porady lekarza rodzinnego Autor Praca zbiorowa Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 978-83-7774-430-7 seria Porady lekarza rodzinnego Rok wydania 2011 Toruń ilość stron 36 Format pdf Spis treści WĄTROBA 1
Zapalenie wątroby 2
Marskość wątroby 3
Rak wątroby 4
Kamica pęcherzyka żółciowego 5
Zasady diety wątrobowej 6
JADŁOSPISY 10
PRZEPISY 12
Zupa warzywna z kiełkami 12
Zupa dyniowa 13
Zupa rybna 14
Zupa jagodowa 15
Wołowina z buraczkami 16
Cielęcina z ryżem 17
Pierś z kurczaka w migdałach 18
Pierś z indyka nadziewana brzoskwiniami 19
Zapiekanka z łososiem i szpinakiem 20
Pieczona makrela 21
Ziemniaki nadziewane twarogiem 22
Spaghetti z sosem pomidorowym 23
Ryżowe klopsy 24
Kuskus z warzywami 25
Sałatka z tuńczykiem 26
Sałatka ze świeżych warzyw i fety 27
Omlet z konfiturą 28
Biszkopt z bananami 29
Ptasie mleczko 30
Deser ryżowy 31
tabela towarÓW DOZWOLONYCH I ZABRONIONYCH 32