Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę roślinną?
Z książki Zielone proteiny dowiesz się pomiędzy innymi:
• ile białka potrzebuje Twój organizm?
• jakie są najkorzystniejsze źródła roślinnego białka?
• jak przygotowywać dania, by były smaczne i zawierały wszystkie elementy odżywcze, które są Ci konieczne.
W Zdrowych zielonych proteinach odszukasz ponadto 60 autorskich przepisów na pyszne, pełne protein roślinne dania.
Therese Elquist
Szwedzka promotorka kuchni roślinnej, stylistka, autorka książek i artykułów. Prowadzi modny blog poświęcony kuchni roślinnej, a także prowadzi warsztaty, w trakcie których dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem.