Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najszczególniej.
A typowo są to… słodycze.
Jak sprawić, by słodycze były wartościową częścią diety dzieci? by nie zawierały destrukcyjnych elementów? I nadal powodowały na twarzach maluchów uśmiech?
Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, lecz zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci.
W książce znajdą się również przepisy na słodkie, lecz zdrowe dania – nieprzeciętne na obiad lub kolację.
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, żeby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki czemu rozpoczęła świeże życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo i Zdrowe przetwory (Wydawnictwo Zwierciadło).