Wszystko, co musisz wiedzieć o chorobach stawów, a także 140 przepisów na pyszne posiłki.
Masz zdiagnozowane reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) lubą inną chorobę stawów? Dokuczają ci bóle stawów? Kolana nie pozwalają o sobie zapomnieć?
Mamy dla ciebie korzystną wiadomość. Sposób odżywiania, sprzyja jednocześnie leczeniu chorób stawów, jak i ich uniemożliwianiu.
W książce Zdrowe stawy odnajdziesz dawkę potrzebnej wiedzy, zalecenia dietetyczne a także aż 140 prostych przepisów, dzięki którym Twoje posiłki będą zdrowe, smaczne i urozmaicone. W dobrym zestawieniu potraw pomoże Ci zbilansowana kuracja.
Dzięki lekturze dowiesz się, m.in.:
• jak wybrać najskuteczniejszą dietę wspierającą leczenie chorób stawów,
• jak wybierać trafne produkty spożywcze, bratać je w smaczne i zdrowe posiłki, które zneutralizują objawy i zatrzymają postęp choroby,
• jakie zioła wspomagają cykl leczniczy,
• jakie badania diagnostyczne wykonać,
• jakie czynniki wpływają na rozwój chorób,
• jak ćwiczyć.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. W Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych. Autorka książek Jelito drażliwe oraz Insulinooporność (Wydawnictwo Zwierciadło).