To nie tylko książka,tworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy rozmaite sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia? w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a choćby życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól? niełatwą do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo, a także regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z zastosowaniem roślin łąkowych (np. Mąka z kłączy perzu), leśnych (np. Mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. Ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia i przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową