"bezprecedensowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten – dwóch ekspertów w dziedzinie żywienia – pokazują, jak skłonić organizm do intensywniejszego spalania tłuszczów przez włączenie do diety artykułów bogatych w pewne niezwykle konkretne związki chemiczne. Te unikatowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej.
Zasady diety SIRT są wyjątkowo proste, a produktyprzystępne. Nie trzeba liczyć kalorii, starczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się i wzbogacać codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które mają charakter bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie śmiało sięgać.
Badania kliniczne potwierdziły, że połączenie diety SIRT z umiarkowanym ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu 7 dni zniżyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego składu ciała oraz celów kondycyjnych.
Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT?
• Utraty wagi wynikającej ze ograniczania ilości tkanki tłuszczowej, a nie mięśniowej.
• Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi.
• udoskonalonego wyglądu, lepszego samopoczucia, wyższego poziomu energii.
• Braku konieczności używania długofalowej głodówki czy skazywania się na uczucie skrajnego głodu.
• Braku konieczności wykonywania wyczerpujących ćwiczeń.
• Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób.
***
""Dieta, która nie podąża za modą, za to oferuje niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą, iż każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności sirtuinowej. Niezwykle mi się to podoba!""
Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek kulinarnych
""duże odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy Aidana i Glena, wprowadziłem do swojej diety żywność sirtuinową, dzięki temu udało mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej nawet nie marzyłem.""
David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej
""Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się myślało i miałem bezspornie więcej energii niż kiedyś.""
Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly Come Dancing 2015
*****
Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest równocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę autoimmunologiczną. Za sprawą dość nieszablonowego połączenia tych trzech czynników stał się jednym z najistotniej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie zdrowia. Z jego usług korzystają równocześnie lekarze, jak i celebryci. Aidan rozumie znaczenie dobrej kondycji fizycznej i specjalizuje się w żywieniu sportowców. Dzięki swojemu doświadczeniu już niejednokrotnie wspomagał zawodowych mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan chętnie wypowiada się w mediach w sprawach zdrowia, jest też autorem nagradzanych książek.
Glen Matten jest entuzjastą dobrego jedzenia z dyplomem w dziedzinie dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania się idzie w parze z zamiłowaniem do korzystnej kuchni. Od blisko dziesięciu lat z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie obfitej Brytanii, a z jego usług skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych publikacji, ochoczo udziela się w mediach."