Książka gromadzi ergonomiczne wskazówki, jak wzmacniać oporność organizmu naturalnymi sposobami, jak wykorzystywać na co dzień lecznicze atrybuty ziół i przypraw (m.in. Jeżówki, imbiru, żeń-szenia, rumianku, cynamonu, majeranku, mięty, szałwii). W poradniku czytelnik sporo ciekawostek o ziołach, porady kulinarne i kosmetyczne.
Tytuł Zioła, przyprawy – wytrzymałość Podtytuł Porady lekarza rodzinnego Autor Anna Kubanowska Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 978-83-7898-391-0 Rok wydania 2013 Toruń Wydanie 1 ilość stron 32 Format pdf Spis treści Wstęp
Czym jest układ opornościowy?
typy oporności
Jak jest zbudowany układ opornościowy?
Zaburzenia układu odpornościowego
Jak rozpoznać osłabienie układu immunologicznego?
Związki bioaktywne w ziołach i przyprawach
Zioła wzmacniające oporność
Jeżówka
Imbir
Żeń-szeń
Aloes
Rumianek
Kurkuma
Bylica piołun
Eukaliptus
Jałowiec
Kardamon
Cynamon
Nagietek lekarski
Dzika róża
Bez czarny
Kolendra
Lukrecja
Zioła prowansalskie
Bazylia
Oregano
Rozmaryn
Tymianek
Majeranek
Estragon
Cząber
Mięta pieprzowa
Szałwia
Ważne wskazówki