Pyszne, a także zdrowe ciasteczka przygotowywane według starej, amerykańskiej receptury. Ręcznie robione słodycze na bazie mąki graham, grubo zmielonego owsa z łupiną, kremowego masła, a także z dodatkiem słodkich rodzynek. Są sztandarowym produktem firmy Consonni. Za sprawą bogatych wartości odżywczych mogą służyć jako przekąska,w dodatku sycące drugie śniadanie.
Zapakowane w krystaliczne opakowanie korzystnie się prezentują i na długo zachowują swoją świeżość.
Historia Cukierni Consonni sięga czasów XIX wieku, a zaczęła się od obszernej miłości. Syn znanych handlarzy jedwabiem w Mediolanie - Francesco Consonni został pozbawiony rodzinnej fortuny, kiedy postanowił ożenić się z biedną Ernestą Decio. Mężczyzna nie mając wyboru, założył więc własny biznes. Jego piekarnia w Lombardii natychmiast zyskała zachwyt i podbiła serca i podniebienia mieszkańców włoskiego Vedano al Lambro. Od 1991 roku Cukiernia Consonni weszła w nowy, polski rozdział. Halina i Zdzisław Bartelak przejęli ją ze względu na rodzinne konotacje i na początku skupili się wyłącznie na produkcji rzemieślniczych lodów. Współcześnie, po odbyciu wielu kursów w najlepszych włoskich piekarniach, firma słynie z ciast drożdżowych, pralinek i bogatego asortymentu przeróżnych, pysznych słodyczy. Jej siedziba posiada się pod częstochowskim Kamykiem, a produktami olśniewają się smakosze z całej Europy.
Masa netto: 200g