wybór konwencjonalnych ciasteczek maślanych prosto ze Szkocji. Ciasteczka wypiekane są we wsi Aberlour, położonej w wyżynnej części kraju, nieco na północ od Grampianów. Powstają zgodnie z klasyczną recepturą, przekazywaną w rodzinie Walkerów z pokolenia na pokolenie. Swoją pierwszą piekarnię założyciel producenta, Joseph Walker, otworzył w 1898 roku. Od tego czasu modne "walkersy" wyrobiły sobie niepodważalną i globalną renomę. Podobnie jak przed stuleciem, na żadnym etapie produkcji nie dodaje się do nich żadnych sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów.
Ciasteczka Walkers to wyrób jednego z najsłynniejszych brytyjskich producentów, eksponujący się nie tylko motywem szkockiej kraty, ale i tradycyjnym, niepodrabialnym smakiem. Smak ciasteczek wielokrotnie próbowano imitować, jednakże kto choć raz spróbuje tych przygotowanych według oryginalnego przepisu, nigdy ich nie zapomni i nigdy się nie pomyli. Edycja specjalna - znaczne opakowanie ciasteczek w zarysie trójkątów i kółeczek.