Orzechy pinii BadaPak są niezwykle miękkie i kremowe. Dzięki czemu nadają się, jako przekąska, a także można je z łatwością przetwarzać (siekać czy blendować). Świetnie smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni wykorzystywane są w głównej mierze do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym składnikiem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wydobywa się z kulistych szyszek. Posiadają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika niżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.