stanowczo atrakcyjna propozycja turrona w drewnianym pudełku, obwiązanym oryginalną wstążką.
Turron de Jiona jest znanym hiszpańskim specjałem, który serwuje się niezwykle w okresie świątecznym. Od turronów Alicante podkreśla się przede wszystkim istotnie miększą teksturą. Twardą masę ponownie mieli się z dodatkową porcją migdałów oraz miodu. Rozpływającą się na podniebieniu pastę migdałową kroi się na niepokaźne kawałki i serwuje na eleganckiej zastawie.
Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie stworzony przy pomocy rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach rodzaju Boixetach oraz formowany w specjalnie przeznaczonym temu pudełkach.
marka El Artesano to tradycyjna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swoich wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego minimalistycznca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, gwarantuje nieprzeciętną jakość i pełnię smaku tego unikatowego hiszpańskiego smakołyka.
Masa netto: 200g