Migdały BadaPak w formie płatków tak jak w pozostałych rodzajach są źródłem wielu komponentów odżywczych. Migdały jak i inne orzechy są kaloryczną przekąską. Jednak fakt ten nie powinien zniechęcać do ich regularnego spożywania. Kaloryczność wynika z tłuszczy w nich zawartych. W ich składzie odszukamy pokaźne ilości potasu i fosforu. W dalszej kolejności występuje magnez, wapń, żelazo, cynk i sód. Dodatkowo występuje w nich witamina B2(ryboflawina), a także witamina B3 (niacyna).
Migdały płatki BadaPak znakomicie komponują się z rodzaju deserami. Są genialnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, muffinek, lodów. Migdały płatki BadaPak mogą być na dodatek elementem ozdobnym oraz dodatkiem do sałatek.
Migdały to owoc drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Aktualnie uprawiane są w wielu rejonach świata a największym ich producentem jest USA. Migdały zaliczane są do orzechów i uznawane za najszlachetniejsze z nich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.