Migdały BadaPak to jedne z najpopularniejszych bakalii. Warto zajadać się nimi i korzystać wartości odżywczych. Są źródłem witaminy B2(ryboflawiny). Dodatkowo zawierają witaminę B9 (kwas foliowy), wit B3(niacynę). Migdały BadaPak to także znaczny dostawca witaminy E. Ze komponentów mineralnych na uwagę zasługuje pokaźna zawartość potasu i fosforu. Migdały są bogatą kopalnią tych substancji. W dodatku dostarczają na dodatek w nie niewielkiej ilości magnez, wapń, cynk i żelazo. Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Migdały prażone krojone BadaPak są rewelacyjnym dodatkiem do ciast, babeczek i wszelkiego typu wypieków. Mogą być użytkowane do sałatek owocowych, potrawek, aromatycznych nadzień, dań z makaronu.
Migdały to pestki znajdujące się w owocach drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzi ono z Azji Środkowej a do Europy przybyło za sprawą Greków. Aktualnie uprawiane jest w wielu miejscach na świecie. Głownie w USA a także w Afryce Północnej i Europie (np. Francja, Hiszpania, Włochy)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie posiadają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne parametry a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.