Winogrona pochodzą z winnicy El ensueño, jednej z najstarszych winnic Morandé z siedzibą w zimnym zachodnim sektorze Casablanca Valley. Winnica jest zarządzana w sposób naturalny, co skutkuje mniejszymi wymiarami winogron z grubszymi skórkami i co z tego wynika - bardziej wyrazistymi kolorami, aromatami i smakami powstających tam trunków.
Po dokładnym przygotowaniu i przeprowadzeniu określonych procedur, wino leżakuje w beczkach z nowego francuskiego dębu o pojemnościach 2000l i 4000l przez 12 miesięcy. Potem dojrzewa w butelce poprzez rok przed wypuszczeniem na rynek.
Kolor: dynamiczny, głęboki rubinowy, połyskujące i jasne refleksy.
aromat: fiołki z nutą świeżych truskawek i wiśni, subtelna nuta tostów.
Smak: energiczny, owocowy, lekko pikantne nuty kwiatowe białego pieprzu i cynamonu. Świeżą kwasowość i długi finisz.
Wino sugerowane do tuńczyka, łososia, strusia lub carpaccio z wołowiny i kaczki.