Czerwone wino półwytrawne, wytworzone z najlepszych szczepów wschodniej Gruzji Saperavi i Rkatsiteli, z regionu Kachetia. Znamionuje się ciemną, rubinową barwą i aromatem przywodzącym na myśl nuty dojrzałych jeżyn, które wypełniają zmysł powonienia słodkimi, urzekającymi wrażeniami. Na podniebieniu lekko pikantne, intensywne, z akcentami czekolady i pieprzu.
trunek wyśmienicie komponuje się z daniami kuchni gruzińskiej, nad wyraz kubdari - chlebowym plackiem z wieprzowo-jagnięcym mięsem lub w wersji dla wegetarian - lobiani, czyli ciastem wypełnionym pastą z czerwonej fasoli. Słuszna temperatura serwowania wina to 14°C.
Tbilvino powstało we współpracy z włoskimi producentami, którzy przekazali mu najcenniejszą wiedzę z zakresu uprawy winogron. Producent została założona w 2014 roku, wyjątkowo błyskawicznie osiągając sukces. Obecnie ma winnice w wielu miejscach Kachetii, m.in. W Kindzmarauli, a także Mukuzani. Certyfikowane sadzonki najwyższej jakości uprawiane są łącznie na 226 ha, wyposażonych w system nawadniania kropelkowego. Dostarcza to wszystkim roślinom stosownej ilości wody, powodując, iż rosną one stanowczo soczyste i słodkie.