Zielona herbata odnosi się do suszu z liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis), które zostały poddane obróbce parowej, by zapobiec utlenianiu, zachowując w ten sposób świeży smak i wszystkie wartości odżywcze.
Zielona herbata jest spożywana na całym świecie ze względu na jej cenne atrybuty wynikające z wysokiego poziomu zawartych w niej przeciwutleniaczy.
Praca mózgu
Filiżanka zielonej herbaty może jednocześnie relaksować, jak i wspomagać czujność i koncentrację. Oprócz zawartości kofeiny, zielona herbata jest bogata w L-teaninę, aminokwas mający zdolność przekraczania bariery krew / mózg. Oba te związki działają synergistycznie, stwarzając bardziej stabilny poziom energii, aniżeli gdyby kofeina była spożywana samodzielnie.
Zielona herbata mieści także flawonoidowy galusan epigallokatechiny (EGCG), który moduluje aktywność mózgu, wspierając bardziej zrelaksowany i skupiony stan umysłu.
mnogość antyoksydantów
Dieta bogata w przeciwutleniacze jest jedną z dróg do zdrowego, długiego życia. Antyoksydanty chronią przed wieloma czynnikami stresu środowiskowego, tworzyjącego wolne rodniki w organizmie, które w procesie utleniania mogą wywoływać uszkodzenie części komórek, takich jak białka, DNA i błony komórkowe. Przeciwutleniacze to związki, które ograniczają powstawanie wolnych rodników, albo neutralizują ich działanie.
Zielona herbata znana jest z najwyższej spomiędzy wszystkich herbat zawartości przeciwutleniaczy. Te naturalne polifenole obejmują katechiny, w tym EGCG i kwas galusowy i sporo innych prawidłowych związków.
Ekstrakt z zielonej herbaty standaryzowany jest na zawartość 95% polifenoli, w tym 70% katechin i 40% EGCG.
Substancje zawarte w zielonej herbacie wpływają na: rozszerzenie poziomu energii i poczucie witalności, zdrowie dolnych dróg moczowych, pracę układu sercowo-naczyniowego, stan psychiczny i funkcje poznawcze, kontrolę wagi, zachowanie elastyczności naczyń krwionośnych, prawidłowy poziom cholesterolu, ochronę przed stresem oksydacyjnym, wzmocnienie układu wytrzymałościowego.
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o stosowne stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy wydajnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Sposób użycia: 1 kapsułka 2 razy dziennie, po posiłku.
składniki: Ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis) standaryzowany na zawartość min. 95% polifenoli oraz min. 70% katechin oraz min. 40% EGCG Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Suplement diety nie może być użytkowany jako substytut różnorodnej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla znikomych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane minimalnym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. wytwarzano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Masa netto: 35,1 g.
Informacja alergiczna:
Nie mieści skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, elementów mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
wytwarzane bez użycia nienaturalnych substancji konserwujących, zapachowych albo barwiących.
towar wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/05/19/SD/A1D37F