Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Znakomicie nadaje się do zup, sosów, sałatek, a także do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyszczególnione, gdyż taka kąpiel zmniejsza ryzyko wzdęć oraz powoduje, że cenne elementy odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Niejednokrotnie nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najmocniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są niedużego wymiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.