Fasola niewielka Aura BadaPak tak jak pozostałe odmiany zawiera liczne cechy odżywcze. Jest zasobna w wapń, potas, fosfor, magnez i żelazo. W przeciwieństwie do grochu nie mieści sodu. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3 B6 i B9), które są niezbędne do korzystnego przyswojenia elementów mineralnych. W jej składzie znajdziemy także witaminy o właściwościach przeciwutleniających: A oraz E. Wszystko za sprawą obszernej ilości białka, które posiada. Dostarcza pokaźne ilości błonnika pokarmowego. W składzie fasoli niewielkiej Aura BadaPak odszukamy też cenne kwasy tłuszczowe i fitosterole.
Fasolę drobną Aura BadaPak ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne warto często umieszczać w powszednim jadłospisie. Stanowi nadzwyczajny komponent zup, a także dań jednogarnkowych. Przy jej udziale można przyrządzić sałatki, pasztety oraz pasty kanapkowe.
Fasolę drobną Aura BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Jest to roślina nie wymagająca specjalnych warunków do uprawy, dlatego występuje niemalże na całym świecie. Wyróżniamy choćby ponad 400 odmian fasoli. Aura to jedna z nich. Znamionuje się białym kolorem, jest niewiele znacząca a jej nasiona są lśniące, a także widać na nich delikatnie naznaczone żyłki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.