Fasola Mung BadaPak cechuje się łagodnym smakiem. Znakomicie nadaje się do zup, sosów, sałatek, a także do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyróznione, gdyż taka kąpiel ogranicza ryzyko wzdęć, a także sprawia, że cenne składniki odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najszczególniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są minimalnego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.