Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Wspaniale nadaje się do zup, sosów, sałatek oraz do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyznaczone, gdyż taka kąpiel obniża ryzyko wzdęć i sprawia, iż cenne komponenty odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Niejednokrotnie nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najbardziej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są znikomego wymiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.