Cieciorka BadaPak ma niestandardowy wygląd. Jej ziarna są spore, jasno pomarańczowe i swym kształtem przypominają orzeszki. Zawierają długą listę wartości odżywczych. Są dużą skarbnicą witamin z grupy B – zwłaszcza kwasu foliowego. Dodatkowo ziarna cieciorki zawierają witaminę A, C, E, a także K. Są zasobne także w potas i fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo, wapń i cynk. Cieciorka XL BadaPak raduje się zainteresowaniem wegetarian i wegan. Posiada wielkie ilości białka z dużą zawartością pokaźnych aminokwasów. Regularne spożywanie ciecierzycy wzbogaca o błonnik pokarmowy.
Cieciorka BadaPak zniewala swym lekko słodkawym i orzechowym smakiem. W kuchni wynajdzie niemało dań, których urozmaici smak. Może być dodawana do zup, gulaszy, pasztetów i past kanapkowych. Uatrakcyjni sałatki smakiem oraz walorami estetycznymi.
Cieciorkę BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie około 8-12 godzin.
Cieciorka, czyli ciecierzyca znana także pod nazwą groch włoski to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji i w tych rejonach cieszy się ogromną popularnością. Ze względu na swoje walory smakowe i przede wszystkim zdrowotne coraz częściej zadowala się zainteresowaniem polskich konsumentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.