Groch zielony BadaPak zawiera mnóstwo witamin i minerałów, a jego walory smakowe sprawiają, iż jedzenie groszku to zdrowa przyjemność. Zasobny jest w żelaz. Co ważne zawarta w grochu witamina C przyspiesza jego wchłanianie. Dodatkowo dostarcza potas, magnez, fosfor, cynk, wapń i mangan. Groszek zielony BadaPak mieści imponujący pakiet witamin: A, C, E, K i witaminy z grupy B (tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas foliowy, witB6).
Groch zielony BadaPak jest częstym komponentyem sałatek i zup. Z zielonego groszku można przygotować rozgrzewającą zupę krem. Natomiast w wersji puree będzie wspaniałym dodatkiem dań głównych.
Groch zielony to niedojrzałe nasiona grochu zwyczajnego, które można spożywać na minimalistycznie lub po ugotowaniu. Roślina ta znana jest od tysiącleci i uprawiana jest w wielu miejscach na świecie. W sklepach groch zielony dostępny jest w wersji świeżej, konserwowej, a także mrożonej. Oczywiście najzdrowszy i najszczególniej zalecany do spożycia jest pod świeżą postacią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.