Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może na dodatek służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że prawda ta została odkryta już przed wiekami w Tybecie.
Dzięki tej książce Ty również możesz skorzystać z przedwiecznych wydajnych technik przywracania zdrowia duszy i ciała. Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe i ujawniają co się za nimi kryje.
Dzięki nim dowiesz się, dlaczego człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest ulepszona od masła. Poznasz również całą prawdę o mleku, słodzikach, cholesterolu i napojach energetycznych. Gdy już dowiesz się, czego powinieneś unikać, nauczysz się także wybierać optymalne dla siebie pożywienie.
Pomocne w tym będą znane od stuleci w Tybecie 3 siły, 6 kierunków smakowych i 8 potencji. Opierając się na powyższych wartościach zaczniesz rozróżniać typy ludzi według potrzeby ich organizmów i odpowiednią dla nich żywność.
Nauczysz się tym samym dbać o jelita i gwarantujesz sobie ich zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone przez cesarskie cięcie mają z nimi problem i w jaki sposób może pomóc olej z czarnuszki.
Uzyskasz zupełnie świeże spojrzenie na miażdżycę, wypalenie zawodowe, otyłość i uzależnienie od słodyczy. Dzięki wykorzystaniu medycyny żywieniowej pozbędziesz się powyższych dolegliwości, jak i raka, chorób skóry i schorzeń umysłowych.
Jedz na zdrowie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.