Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele, czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc.
Czas abyś i Ty poznał niezwykłe zdrowotne korzyści owocu noni. Jest on idealnym źródłem witamin, komponentów mineralnych i aminokwasów i stanowczo silne właściwości przeciwbólowe. Autorka pokazuje informacje pozyskane bezpośrednio od mieszkańców wysp Polinezji Francuskiej, które potwierdziły się w trakcie jej wieloletniej praktyki zawodowej.
Ludzie ci zalecają noni przy ciężkich chorobach skóry, owrzodzeniach, ropniach i ranach. Piją sok przy zakłóceniach układu immunologicznego, przeziębieniach, infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych, jak na dodatek nadciśnieniu, zapaleniu płuc, malarii czy grypie.
Podaje się go diabetykom, osobom cierpiącym na raka, w leczeniu dróg oddechowych, kaszlu i hemoroidów. Noni posiada wyjątkowo wysokie stężenie prokseroniny, enzymu mającego zdolność naprawy chorych komórek, w tym nowotworowych.
występowanie tego związku tłumaczy zdumiewające atrybuty terapeutyczne, potwierdzone w wielu badaniach naukowych. Z książki dowiesz się, czym należy się kierować przy wyborze soku z noni i jak stosować go na dręczące Cię dolegliwości.
Pijąc go zyskasz więcej energii i chęci do życia, zwiększysz swoją niepodatność, a także usuniesz schorzenia cywilizacyjne. Noni – Twój sposób na zdrowie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.