Pyszna, wytrawna cava, która powstaje z kupażu szczepów: 40% Macabeo, 40% Xarel.lo i 20% Parellada. Charakteryzuje się słomkowo-żółtą barwą z zielonymi refleksami. Niepokaźna korona z bąbelków stwarza sznury pereł, a także przyjemne wrażenia na podniebieniu. Bukiet otwiera się nutami świeżego masła, a także dojrzałych owoców. W smaku niuanse orzechów i suszu z owoców prowadzą do długookresowego finiszu.
Cavę tę najlepiej serwować z rybami, a także półdojrzałymi serami.
Historia Castell d'Age związana jest z trzema pokoleniami pań - babcią, matką i córką. Katalonki z urodzenia ze szwajcarskimi korzeniami uczyniły swym symbolem gryfa. To mitologiczne stworzenie jest pół orłem, pół lwem, który króluje na niebie oraz ziemi.
Siedziba producenta posiada się na południowym zboczu świętej góry Montserrat, w niewielkiej wiosce La Beguda Baixa. Założycielką producenta była wspomniana już Aurelia Figueras. Olivia Junyent jest córką, a także wnuczką dwóch swoich poprzedniczek. Wprowadziła nowe metody ekologiczne i niezmiennie przestrzega długoletniej tradycji produkcji pysznych win oraz cavy.