Biologiczne wino musujące, oferowane w pięknej butelce. Prosecco stworzone jest z kupażu szczepów Glera (dominującej), Chardonnay, Pinot Bianco oraz Pinot Grigio. Owoce zbierane są w winnicach z klasyfikacją BIO. Winogrona poddawane są delikatnemu tłoczeniu przy pomocy prasy pneumatycznej, dekantacji w niskiej temperaturze i fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Przed butelkowaniem wino jest przefiltrowane i dekantowane metodą izobaryczną.
Prosecco znamionuje się intensywnym aromatem, z bogatą zawartością nut owocowych oraz subtelnych, kwiatowych niuansów. Na podniebieniu harmonijne, o korzystnej kwasowości i zrównoważonym smaku. Finisz długotrwały, szczególnie błogi.
Najlepiej serwować je w roli aperitifu. Dobrze wyeksponuje także smak dań rybnych, z białym mięsem, risotto, makaronami i warzywami.
47 Anno Domini z Veneto zaprezentowali światu koncepcję Wine by Design. Wysokiej jakości organiczne wina zamknięto w butelkach wyglądających jakby wyciosano je z kryształu. Krzywizny szkła odbijające światło idealnie prezentują zawartość butelek, przyciągając spojrzenia i nakłaniając do konsumpcji.
Prosecco D.O.C. BIO Extra Dry polecane jest w roli wytwornego upominku. Bardzo dobrze spełni oczekiwania na przykład na wieczorach panieńskich.
Historia producenta zaczyna się od dziadka Batisty, który postanowił zostać rolnikiem. Po wojnie, nie mając zupełnie niczego, powziął decyzję o założeniu producenta, aby zapewnić byt swoim dzieciom i wnukom. Jego plan przerósł najśmielsze i momentalnie zaczął przynosić plony. Współcześnie potomkowie mężczyzny - Cristian, a także Andrea założyli najmłodszą winnicę w rodzinie i nazwali ją 47 Anno Domini. Nazwa pochodzi od rzymskiej drogi, która przebiegała przez tereny ziem marki w czasach cesarza Augusta, który zarządził zjednoczyć Wenecją z równinami za Brennerem.