BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak pochodzą z naturalnych upraw, dlatego to produkt najwyższej jakości. Śliwka kalifornijska jest najpopularniejszą odmianą tych suszonych owoców, jest wyjątkowo smaczna, słodka, a także ma liczne wartości odżywcze. Należy pamiętać, że po ususzeniu składniki zdrowotne ulegają zagęszczeniu, dlatego także już kilka suszonych śliwek dostarcza ogromne ilości witamin, minerałów i innych wyraźnych elementów. Najczęściej wymienić należy błonnik. Jest go aż 7 razy więcej aniżeli w świeżym owocu. To właśnie błonnikowi śliwki suszone zawdzięczają parametry mogące regulować trawienie. Poza nim owoc ten to obfitość przeciwutleniaczy. Należą do nich witaminy A, C, E oraz związki polifenolowe. Poza wspomnianymi witaminami zawierają jeszcze te z grupy B (ryboflawinę, niacynę, tiaminę, kwas foliowy i wit B6). Wśród elementów mineralnych śliwki suszone BadaPak posiadają szerokie ilości potasu a także fosforu, magnezu i wapnia.
BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak to zdrowa i pyszna przekąska a także korzystny dodatek do dań. Mogą być gotowane, pieczone, duszone, spożywane bezpośrednio albo jako dodatek do jogurtów, sałatek czy kompotów.
Śliwki suszone znane są już od najdawniejszych czasów. Prawdopodobnie wywodzą się z rejonu Morza Kaspijskiego. Aktualnie największym, światowym producentem śliwek jest Kalifornia. Panujący tam klimat wyjątkowo sprzyja dojrzewaniu tych owoców a śliwki pochodzące z tego miejsca uchodzą za najsmaczniejsze.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane są ponadto sezam, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 ( dwutlenek siarki ).