BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak pochodzą z ekologicznych upraw, dlatego to towar najwyższej jakości. Śliwka kalifornijska jest najpopularniejszą odmianą tych suszonych owoców, jest wyjątkowo smaczna, słodka oraz posiada liczne wartości odżywcze. Należy pamiętać, iż po ususzeniu komponenty zdrowotne ulegają zagęszczeniu, dlatego również już kilka suszonych śliwek dostarcza ogromne ilości witamin, minerałów i innych wyraźnych części. Najczęściej wymienić należy błonnik. Jest go aż 7 razy więcej niżeli w świeżym owocu. To właśnie błonnikowi śliwki suszone zawdzięczają cechy mogące regulować trawienie. Poza nim owoc ten to dostatek przeciwutleniaczy. Należą do nich witaminy A, C, E oraz związki polifenolowe. Poza wspomnianymi witaminami zawierają jeszcze te z grupy B (ryboflawinę, niacynę, tiaminę, kwas foliowy oraz wit B6). Wśród części mineralnych śliwki suszone BadaPak mają duże ilości potasu a także fosforu, magnezu i wapnia.
BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak to zdrowa i pyszna przekąska a także dobry dodatek do dań. Mogą być gotowane, pieczone, duszone, spożywane bezpośrednio albo jako dodatek do jogurtów, sałatek czy kompotów.
Śliwki suszone znane są już od najdawniejszych czasów. Prawdopodobnie wywodzą się z rejonu Morza Kaspijskiego. Obecnie największym, światowym producentem śliwek jest Kalifornia. Panujący tam klimat wyjątkowo sprzyja dojrzewaniu tych owoców a śliwki pochodzące z tego miejsca uchodzą za najsmaczniejsze.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane są też sezam, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 ( dwutlenek siarki ).