Pomidory użyte do produkcji pomidorów Helios pochodzą z gospodarstwa Agustína w Cáceres gdzie dojrzewają w silnym słońcu i przejmującym mrozie nocą, przy szumie rzeki Guadiana płynącej poprzez pobliskie pola. Dzięki doświadczeniu i codziennemu trudowi pracujących przy uprawach rolników realne jest otrzymanie produktów niemal nadzwyczajnych o wyśmienitym smaku i wyjątkowym aromacie. Pochodzenie jest wyjątkowo ważnym aspektem w filozofii firmy Helios, ponieważ reprezentuje żyzną, hiszpańską ziemię i jej historię, a także jest gwarancją naturalności, trwałości i przede wszystkim nienagannej jakości.
Smażenie jest jednym z typowych dla Hiszpanii sposobów przyrządzania pomidorów. W kuchni śródziemnomorskiej nie od dziś wiadomo, że połączenie oliwy z oliwek extra virgin i aromatycznych pomidorów jest mariażem nieprzeciętnym. Wysoka temperatura w trakcie smażenia wyciąga jeszcze więcej smaku i aromatów. Pomidory smażone marki Helios to hiszpańska wersja włoskiego sosu pomidorowego, który bez wątpienia wynajdzie dużo zastosowań w każdej kuchni. Genialnie sprawdzą się jako gotowy sos do makaronu, czy pizzy. Będą nieprzeciętną bazą dla zup kremów, czy zupy pomidorowej na bulionie. także urozmaicą szybkie zapiekanki serowe na bazie czerstwego pieczywa, czy znacznego makaronu.
tworzonE BEZ użycia PESTYCYDÓW
NIE ZAWIERAJĄ GLUTENU
SĄ kompletnie WEGAŃSKIE
wytworzonE Z LOKALNIE UPRAWIANYCH, HISZPAŃSKICH POMIDORÓW
ZAWIERAJĄ mnóstwo CENNYCH WITAMIN I MINERAŁÓW (A, B, C)
wytworzonE ZGODNIE Z ZASADAMI jednostajnEGO ROZWOJU
elementy: pomidory BIO (124 g pomidorów na 100 g produktu), cukier BIO, oliwa extra virgin BIO (4%), sól.