Jeżeli chcesz, żeby Twoja pociecha zawsze miała przy sobie wartościowy i świeży posiłek, taki termos na jedzenie jest genialnym rozwiązaniem. Stanie na wysokości zadania w szkole, na wycieczce, a także na rodzinnym wyjeździe. Można w nim przechować ulubioną sałatkę, świeże owoce i warzywa albo ciepłą zupę. Praktyczny termos obiadowy to wygodny pojemnik na jedzenie do codziennego wykorzystywania. Wystarczy uzupełnić termos ulubionymi smakołykami dziecka, zakręcić i wrzucić do torby lub plecaka.
Izolacyjny próżniowy termos na jedzenie ze stali nierdzewnej firmy Thermos składa się z dwuścianowego korpusu termosu i nakrętki. Spore ujście korpusu termosu przystępne napełnianie, nabieranie i konserwację termosu oraz ułatwia spożywanie posiłku bezpośrednio z termosu. Dno termosu dla dzieci chronione jest antypoślizgową stopką.
atrybuty produktu:
Specyfikacja:
*Mierzenie produktywności izolacyjnej jest przeprowadzane z użyciem czystej wody. Czas, w którym zawartość termosu pozostaje ciepła/zimna, zależy od objętości grzewczej danego posiłku. Można powiedzieć, iż im więcej wody posiada dany pokarm, tym wyższa jest jego pojemność cieplna i tym dłużej wytrzyma w termosie ciepły/zimny. Na przykład kaszka wytrzyma dłużej ciepła/zimna niż ryż. Dlatego posiłki zalecane do termosu to zupy, jedzenie papkowate, przekąski czy sałatki owocowe. Czas, w którym posiłek pozostanie ciepły/zimny, można przedłużyć podgrzaniem/ochłodzeniem wewnętrznych ścian termosu gorącą/zimną wodą.
wydajność izolacji podawana jest w godzinach. Mierzony jest czas, w którym temperatura napoju zmieni się z początkowej do końcowej wartości, gdzie temperatura otoczenia wynosi 20°C.
Trzyma gorąco: temperatura początkowa 95°C, temperatura końcowa 49°C.
Trzyma zimno: temperatura początkowa 1°C, temperatura końcowa 13°C.
BPA free. Bisfenol A (BPA) jest związkiem chemicznym użytkowanym do produkcji m.in. Plastiku. Badania wykazały, że bisfenol może zaszkodzić twojemu dziecku. BPA może wywołać wady wrodzone, nadpobudliwość, zaburzenia metabolizmu i gospodarki hormonalnej organizmu, a także zwiększa ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych. Produkty noszące te oznaczenie są wolne od Bisfenolu A.
Thermos to producent, która zrewolucjonizowała rynek, wprowadzając w czyn pewną ideę. W roku 1892 Sir James Dewar z Uniwersytetu Oxford’a wynalazł "butelkę próżniową". W 1904 dwaj niemieccy szklarze podjęli ideę naukowca i stworzyli pierwszy termos wytworzony do celów komercyjnych. Od 1911 r. Thermos wprowadził produkcję z wykorzystaniem maszyny do produkcji szklanych wkładów, co pozwoliło na rozwinięcie marki. Szybka ekspansja sprawiła,producent stała się rozpoznawalna, a jej produkty towarzyszyły wielu bezprecedensowym wydarzeniom. Do dziś firma pozostaje liderem wśród producentów termosów i pojemników na żywność.