Cząber
Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie i potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Genialnie smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą warstwą świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.
Cząber na ogół łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, ale raczej nie należy stosować go razem z bazylią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.