Erytrytol jest naturalnym niskokalorycznym słodzikiem, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest używany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Może być użytkowany do gotowania, pieczenia albo słodzenia, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak klasyczny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.