Cynamon mielony ceyloński bez kumaryny z prowincji Ceylon w Sri Lance
Cynamon jest przyprawą o ponad tysiącletniej historii, którą dodaje się do potraw i napojów. W starożytności jego wartość istotnie przewyższała ceny złota. Dziś stanowi renomowany i smaczny dodatek, z którego z ochotą korzystamy w kuchni.
Zmielony cynamon cejloński jest stosowany jako przyprawa do potraw na mleku, lodów, pieczonych jabłek, sałatek owocowych. Niezwykle dobrze uzupełnia się w goździkami, kardamonem, wanilią, nugatem, kurkumą. Nowatorscy kucharze dodają go ponadto do mięs (kaczki, gęsi, dziczyzny),na ogół jest jednak wykorzystywany jako dodatek do słodkich potraw. Cynamon jest lubianym dodatkiem do kakao i kawy. Herbaty z dodatkiem cynamonu to wspaniała kompilacja na zimę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.