Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.
Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym, do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego standardowy aromat i smak jest znacznym atutem, pożądanym poprzez wielu jego miłośników. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny niżeli inne warianty cukru, a obok oryginalnego smaku, mieści także mnóstwo cennych elementów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.