składniki: woda, soja, kujurydza, sól, alkohol 3%.
Naturalny sos sojowy jest kojarzony na ogół z potrawami Dalekiego Wschodu. Stał się nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej, lecz został doceniony także przez Europejczyków. I nie tylko z uwagi na swoje cechy zdrowotne. Jego głęboka, ciemna kolor, aromatyczny smak i zapach z powodzeniem sprawdzają się także w konwencjonalnych europejskich daniach.
starczy kilka kropli naturalnego sosu sojowego, żeby potrawa nabrała wyjątkowego smaku i nie potrzebowała dodatku soli. Dodatkowo, naturalny sos sojowy dostarcza pełnowartościowego białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyprawa jest także źródłem błonnika, witamin z grupy B i pierwiastków mineralnych.
Stosuje się go również w marynatach do mięs: drobiu, wołowiny i wieprzowiny. Naturalnym sosem sojowym można wzmocnić także smak zup, sałatek i dipów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dystrybutor: Beagley Copperman.