elementy: woda, soja, kukurydza, sól, alkohol (3,5%).
Naturalny sos sojowy jest kojarzony przede wszystkim z potrawami Dalekiego Wschodu. Stał się nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej, lecz został doceniony także przez Europejczyków. I nie tylko z uwagi na swoje parametry zdrowotne. Jego głęboka, ciemna barwa, aromatyczny smak i zapach z powodzeniem sprawdzają się także w klasycznych europejskich daniach.
starczy kilka kropli naturalnego sosu sojowego, by potrawa nabrała unikatowego smaku i nie potrzebowała dodatku soli. Ponadto, naturalny sos sojowy dostarcza pełnowartościowego białka, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyprawa jest także źródłem błonnika, witamin z grupy B i pierwiastków mineralnych.
Stosuje się go też w marynatach do mięs: drobiu, wołowiny i wieprzowiny. Naturalnym sosem sojowym można wzmocnić także smak zup, sałatek, a także dipów.